Chateau La Connivence is een verhaal over vriendschap. Het trio achter dit verhaal bestaat uit Johan Micoud, een voormalige internationale voetballer, Arnaud Witrand, een Franse ondernemer, en Alexandre de Malet Roquefort, de eigenaar van Chateau La Gaffelière. Uitgestrekt over 1,13 hectare, heeft deze microcru een terroir verrijkt met klei en stenen.
In de handen van Alexandre van Chateau La Gaffelière vindt het vinificatieproces plaats in kleine thermoregulerende cuves, gevolgd door een rijping van 12 tot 18 maanden in ongerepte nieuwe eiken vaten. Om de ervaring verder te verheffen, wordt er een tweede wijn gemaakt, La Belle Connivence, met als doel het primaire aanbod tot buitengewone hoogten te verheffen. De jaarlijkse productie van de eerste wijn is slechts 2.500 flessen, met een schaars aantal kisten van 6 beschikbaar.
Alexandre's wijnmaakfilosofie draait om kernwaarden als balans en smaak, gekoppeld aan een zoektocht naar diepte en fluweelzachte texturen - kenmerken die doen denken aan de beste Pomerol-wijnen.
Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.
Je bent nog niet oud genoeg genoeg om de website te bezoeken.