2022

Puligny-Montrachet 1er Cru, Les Pucelles

Log in voor prijs informatie
2 op voorraad
  • 100% van alle exclusieve en bijzondere wijnen in huis
  • Klantenservice tot je dienst
  • Jarenlange ervaring als sommeliers

Productinformatie

Les Pucelles is een van de beste Premier Cru wijngaarden van Puligny-Montrachet, gelegen aan de zuidkant van de Côte de Beaune. De wijngaard wordt omringt door zeer bekende namen. Ten zuiden de grand cru sites: Bâtard-Montrachet en Bienvenues-Bâtard-Montrachet. Verder op de helling in het westen door 1er cru site Les Caillerets en in het noorden Clavaillon.

Binnen Pucelles valt ook de wijngaard Clos de Meix 1,6ha, die zowel als aparte titel vermeld mag worden als onder de bekendere naam Pucelles.

Inclusief Clos de Meix beslaat Pucelles 6,7ha onderaan de helling van de Côte d'Or. Hierdoor is de helling minder stijl dan hoger gelegen wijngaarden. Toch is er nog steeds een goede blootstelling aan het ochtendzonlicht dat zorgt voor een goede rijping.

De bodems zijn goed gedraineerd, kalkhoudend en warmte absorberend deze warmte wordt teruggegeven aan de wijnstokken. Dit kan leiden tot minder zuren waardoor soms Pucelles als minder zuur of zoeter wordt omschreven. Daarnaast zijn de wijnen eleganter dan de meeste met een aromatisch complexiteit en nootachtige smaak.

Je beoordeling toevoegen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Blijf op de hoogte

Maandelijks informatie ontvangen over onze bijzondere wijnen?

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »