Productinformatie
Deze wijn wordt gemaakt van druiven van twee percelen. Het eerste perceel ligt onderaan de heuvel op vrij diepe kleigrond. Het tweede perceel ligt op de top van de heuvel op ondiepe grond die voornamelijk uit kalksteen bestaat. Het is de combinatie van de twee terroirs die het geheel groter maakt dan de som van de delen.
Leeftijd van de wijnstokken: gemiddeld 50 jaar
Opbrengst en productie : 35-45 hl/ha voor een gemiddelde jaarproductie van 3.000 flessen.
De wijn wordt met de hand geoogst en zorgvuldig gesorteerd. De gisting duurt ongeveer drie weken in open roestvrijstalen tanks en rijpt vervolgens 18 maanden in eiken vaten, ongeveer 50% nieuw.
Deze wijn en Chambolle in het algemeen worden gekenmerkt door elegantie en extreme finesse, diepte en zijdezachte, elegante tanninestructuur. De oude wijnstokken zorgen voor een uniek karakter en concentratie. Hoewel ze slechts medium van kleur zijn, geven ze uitgesproken aroma's vrij van rood fruit (framboos, aardbei) aangevuld met viooltjes en wilde appel. De wijnen hebben lichte zuren en onderscheiden zich door hun vlezigheid.