Productinformatie
Domaine Alvina Pernot. In 2018 richtte Alvina haar eigen négoce op en verbouwde ze de druiven uit de wijngaarden van haar grootvader. Na een strenge selectie van welke percelen het beste bij haar eigen stijl pasten, begon ze met de productie. Alvina wil wijnen maken met wat meer spanning en zoekt daarom druiven van hoger gelegen percelen. Bovendien plukt ze liever vroeger om meer frisheid en spanning te behouden. Vanaf het debuutjaar 2018 gebruikte Alvina Pernot geen nieuwe eik meer. Alle wijnen rijpten op hun droesem in gebruikte vaten, voornamelijk van François Frères, tot ze werden overgeheveld om te worden gebotteld.
Door het klimaat aan de voet van de heuvel is de bodem hier dieper dan in de andere grand crus. De kiezelachtige kalksteenbodems van Bâtard-Montrachet hebben een hoger kleigehalte, waardoor de afwatering niet zo effectief is als hogerop de heuvel. De bodem laat echter nog steeds contact toe tussen het wortelsysteem van de wijnstokken en de onderliggende kalksteen, wat zorgt voor gezonde, sterke wijnstokken en wellicht bijdraagt tot de subtiele mineraliteit van de Bâtard-Montrachet wijnen.